Hey hallo!

Leuk om je te leren kennen! Ik ben Rien Speulman, een groot liefhebber van verhalen. In 2002 werd ik geboren in Zeist, daar woon ik nog altijd met veel plezier.

Mijn passie voor verhalen begon al heel vroeg. Tegenwoordig pak ik mijn bezigheden wat serieuzer aan en bundel ik ze op deze website. Je vindt hier mijn blog, info over mijn werk als vormgever en de producten die ik maak in mijn shop. Want verhalen in welke vorm dan ook, daar kan ik geen genoeg van krijgen!

Op deze pagina vertel ik je graag wat meer over mezelf.

Liefde voor boeken

Het liefst zit ik de hele dag met mijn neus in een boek. Ik ben gek op Young Adult boeken, dat zijn boeken met hoofdpersonen tussen de 15 en 20 jaar. Lezen over fantasierijke werelden, bijzondere toekomstbeelden of het ontdekken van jezelf vind ik heerlijk. Op Instagram en TikTok vertel ik je graag wat ik van mijn gelezen boeken vond en deel ik leestips met je. Ik lees zo'n vijftig boeken per jaar, dus er zit ook vast iets voor jou tussen! Zo hoop ik je te laten zien hoe leuk lezen kan zijn.

 

Ik vind het belangrijk dat iedereen een boek kan vinden waar die zichzelf in herkent.

 

Daarom zet ik extra graag mijn sociale media in om boeken met diverse personages in het zonnetje te zetten. Als ik nog tijd over heb, schrijf ik aan mijn eigen verhalen. Zelf mis ik nog boeken voor jongeren die ontdekken dat ze autistisch of non-binair zijn, boeken die ik had willen lezen toen ik er zelf achter kwam. Zulke verhalen probeer ik nu zelf te schrijven.

Gek op vormgeven

Verhalen vertellen kan in tekst, maar natuurlijk ook in beeld. Hier begon ik al vroeg mee, op mijn zevende. Ik ontdekte Paint en kon me er uren mee vermaken. Ondertussen heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt door een opleiding Crossmedia te volgen aan het Grafisch Lyceum in Utrecht. De kracht van Crossmedia ligt in het combineren van verschillende media-uitingen door ze op elkaar te laten aansluiten en elkaar te laten versterken. Op deze manier kan ik voor jou een passende campagne bedenken en vormgeven, of helpen bij het maken van een specifiek item. Ik maak het liefste drukwerk, omdat je dit echt vast kunt houden en langer kunt gebruiken. Denk aan promotiemateriaal zoals visitekaartjes, folders, posters en boekenleggers, maar ook aan producten zoals stickers, notitieblokjes en boeken! Daarnaast kun je ook bij me terecht voor het maken van een logo, huisstijl of het bewerken van video's.

 

Anderen blij maken met mijn creaties vind ik heerlijk!

 

Als het even kan, combineer ik mijn vormgeefskills met mijn liefde voor boeken. Dat doe ik bijvoorbeeld met het maken van mijn eigen producten, die je vind in mijn shop. Zo doe ik elke dag wat ik het liefste doe; mooie dingen creëren voor mezelf of voor een ander, en van het proces intens genieten.

 

Leuke weetjes

Ik ben autistisch en non-binair. Ik ben hier graag open over om meer bekendheid en begrip te creëren. Dat doe ik door naar boeken met deze thema's op zoek te gaan, auteurs te helpen hun personages te finetunen en mijn eigen verhaal te delen op Instagram.

Mijn favoriete kleur is groen, zoals je aan mijn site kunt zien, maar ik heb voornamelijk blauwe en rode kleding in mijn kast.

Mijn handschrift is in het dagelijks leven lang niet zo mooi als de letters die ik maak voor mijn site en producten.

Ik lees boeken en luister muziek vrijwel uitsluitend in het Nederlands. Ik hou van musicals en K3 en zing het liefst heel hard mee.

Mijn eigen haarkleur is lichtbruin, maar dat vind ik saai. Ik verf het al een aantal jaren verschillende tinten rood.

Op Instagram deel ik regelmatig dat ik poffertjes eet als lunch, waarna veel mensen me al hebben laten weten dat ze ze ook weer eens gekocht hadden. Ik sta open voor sponsoring van een supermarkt voor al die reclame, haha.

 

Favoriete...

...boeken

Een soort vonk, Ivelle, Genderqueer, en nog zoveel meer!

...genres

(YA) fantasy, dystopie en contemporary

...thema's in boeken

LHBTQIAP+, representatie van personages met een beperking, enemies-to-lovers en friends-to-lovers

...films en series

The Hunger Games, Heartstopper, Frozen en The Lion King

...dieren

Schapen, giraffen, zwanen en egels

...eten

Pizza, pannenkoeken, poffertjes en alle koekjes en cakejes met chocolade erin

...drinken

IJsthee (het liefst peach hibiscus) en chocolademelk

Kan ik iets voor je doen?