Ik heb autisme. Dat is een beperking waarbij je hersenen net anders werken dan bij andere mensen. Het zorgt er bij mij voor dat mijn hoofd vaak erg vol zit, of dat ik meer duidelijkheid nodig heb. Het levert soms moeilijke situaties op, maar zorgt er ook voor dat ik anders naar dingen kan kijken. Ik heb een goed oog voor detail en kan intens genieten van mijn hobby's of kleine dingetjes. Autistisch zijn vind ik af en toe lastig, maar het is ook heel mooi!

Ik merk dat er nog veel onbegrip en verkeerde vooroordelen over autisme zijn. Hieronder geef ik in blogs een kijkje in mijn hoofd en leven met autisme. Ook geef ik uitleg en deel ik mijn mening over bepaalde onderwerpen. Zo hoop ik duidelijkheid te scheppen voor zij die niet weten wat autisme precies is, en woorden te geven aan degenen die ze niet kunnen vinden om hun situatie te beschrijven.

 

Ik ben nog druk bezig met het aanvullen van de blogs vanuit mijn oude website. Kom binnenkort eens terug als er meer te lezen is!

 

Autisme ABC | Woorden en begrippen uitgelegd

Hallo en welkom in de autistenwereld! Wie mijn blog al langer leest of mij al een poosje op Instagram volgt, komt geregeld in aanraking met woorden die met autisme te maken hebben. Ook als je googelt kom je al snel allerlei verschillende begrippen tegen. Maarre, wat beteken die eigenlijk allemaal? In deze woordenlijst leg ik je er zoveel mogelijk uit! De lijst is op alfabetische volgorde, lekker auti-proof.

Lees meer »

Meltdowns & Shutdowns: wat is het?

Meltdowns en shutdowns zijn het meest 'problematische' gedrag dat iemand met autisme kan vertonen. Als een autist vaak genoeg last heeft van meltdowns/shutdowns, komt de hulpverlening op gang. Dat komt omdat dit gedrag aan de buitenkant vaak goed zichtbaar is voor neurotypischen, terwijl het échte probleem zich vóór een meltdown afspeelt. Wat het precies is en hoe je iemand het beste kunt helpen, wil ik graag uitleggen in deze blog.

Lees meer »