Bookwurms app demo

Opdrachtgever Bookwurms   [opdracht tijdens opleiding]

Doel ontwerpen van een nieuwe app, deze werkend maken in een demo

Producten app demo, werking en inhoud zichtbaar in een video en Adobe XD bestand

oktober 2019

Deze app heb ik gemaakt voor een school opdracht. Ik vind hem persoonlijk super gaaf, maar moet helaas zeggen dat deze app niet écht te downloaden is...


↙ Bekijk hier hoe de app werkt!


Hoe ik het heb gemaakt

De opdracht & mijn concept

Voor deze schoolopdracht moesten we zelf een app bedenken, eentje die nog niet bestond. Ik ben zelf erg actief op Instagram. Hier deel ik mijn liefde voor boeken met vele anderen. Ook op Goodreads, YouTube en persoonlijke blogs wordt er van alles over boeken gedeeld. Via Instagram hebben vele gebruikers een link in hun profiel die doorverwijst naar andere platformen. Da's handig, maar niet ideaal. Dus heb ik een app gemaakt die alles in één heeft; video's, foto's, (blog)berichten en lijstjes.

Het ontwerp van de app

De app heb ik 'Bookwurms' genoemd. Ik heb dit expres een Engelse naam gegeven, zodat gebruikers over de hele wereld het gemakkelijk kunnen vinden en gebruiken. Ik heb een klein logo ontworpen die hierbij past, namelijk een vrolijke worm die gekronkeld in een 'B' vorm ligt.

Ik heb geprobeerd om de app zo 'boekig' mogelijk te maken. Zo heb ik geen gewone pagina met lijstjes gemaakt, maar deze vormgegeven met een plank uit een boekenkast erachter. Ook op de accounts zie je een stapel boeken waar je op kan klikken om verschillende pagina's te bekijken. Boven op die stapel staat een boek rechtop, waar je info over de persoon van het account kan vinden. Zo zie je er de profielfoto, accountnaam, aantal volgers en mensen die de persoon volgt, wat die persoon leest en een zelf ingevulde quote. Op de achtergrond zie je een foto van mijn kast, maar anderen zouden hier een eigen foto kunnen instellen.

Schets van het logo

Zo werkt de app

Op de home pagina vind je alle soorten berichten van mensen die je volgt. Deze kun je liken, of erop reageren. Bovenaan de home pagina vind je de story's. Degene die je nog niet hebt bekeken hebben een gekleurde rand. Na vierentwintig uur verdwijnt de story automatisch.

In de video kun je zien hoe de app werkt en alle pagina's bekijken die ik niet heb benoemd. Ik heb de app uitgewerkt voor vier accounts. Ik wil even Paula (Bookbreak), Monisha (Books & Dreams) en Chinouk (Chinouk Thijssen) bedanken voor het mogen gebruiken van content van hun verschillende pagina's. Zo lijkt mijn demo toch gelijk een stuk echter!


Bekijk de afbeeldingen groter door erop te klikken!