Me Magazine

Opdrachtgever Rieneke Speulman   [opdracht tijdens opleiding]

Doel vormgeven van magazine over mezelf

Producten magazine van 28 bladzijden (incl. omslag)

juli 2020

Het hele magazine op je gemakje lezen? Download de PDF-versie! ⤵

Bekijk de afbeeldingen groter door erop te klikken!


Hoe ik het heb gemaakt

De opdracht & mijn concept

Dit was de afsluitende opdracht van leerjaar 1 van mijn opleiding. We kregen vier weken de tijd om het magazine te maken. Je moest zelf voor de inhoud zorgen, dus alle foto's en teksten werden zelf gemaakt. De bedoeling was om het magazine te vullen met dingen over jezelf of dingen die je interesseren. Ik koos voor mijn magazine daarom een thema; boeken (natuurlijk).

Wat er allemaal in kwam

Ik gebruikte stukken tekst die ik al had, van bijvoorbeeld blogs. Ook interviewde ik Lotte van den Noort over haar contract bij Hamley Books. Via Instagram vroeg ik bloggers (en een auteur) of ze het leuk vonden een boekentip te geven (nogmaals bedankt @bookbreaknl, @booksanddreamsnl, @nerdygeekyfanboy, @turnthepages.nl en @lauradianenl). En natuurlijk kon een uitleg over Bookstagram niet ontbreken. Daarnaast maakte ik nog een aantal andere pagina's, over o.a. kleding, donuts en autisme, zodat het iets diverser zou worden dan alléén maar boeken. Verder zitten er in magazines altijd reclames. Mijn blad is niet erg dik, dus koos ik voor één dubbele pagina met een reclame voor een zelfbedachte brillenzaak, en op de achterzijde een foto van Mijn wereld vol boeken (dat invulboekje dat ik ontwierp).

Deze schets/plank laat zien wat ik wilde maken, hier en daar is er uiteindelijk wat aangepast en veranderd.

Alles mooi vormgeven

Voor de vormgeving heb ik me aan een aantal elementen vastgehouden die je in heel het magazine ziet terugkomen. Zo heb ik overal hetzelfde lettertype voor de leestekst, en drie verschillende fonts voor de koppen. Verder heb ik veel gedaan met cirkels, en de kleuren groen en geel, die ook terugkomen in het gras en de bloemen op de cover. Op de cover zie je nog een derde kleur die niet in het blad terugkomt, namelijk het paars van de bloemen. Deze kleur vond ik mooi voor de voorkant, maar wat teveel van het goede voor het binnenwerk. Daar heb ik -naast geel en groen- andere kleuren gebruikt die passen bij de inhoud van een spread. Volle pagina's met veel tekst heb ik afgewisseld met spreads met meer afbeeldingen en/of minder tekst.

Wat ik het leukste vond, was om alles er zo professioneel en echt mogelijk uit te laten zien. Zonder dat dat zo is, natuurlijk. Ik vind dit behoorlijk geslaagd (al moet je tijdens het lezen nu wel reclames e.d. soms wat met een korreltje zout nemen), en ben ook zeer tevreden met het resultaat. En nog leuker; de docenten lieten de magazines drukken, en gaven iedereen zijn eigen exemplaar als afscheidscadeau van jaar 1! Dat was wel echt de kers op de taart.