SEYST.nu

Opdrachtgever SEYST.nu    [opdracht tijdens opleiding]

Doel restylen van de huidige campagne, maar in een zelfde thema

Producten logo, vlag, banner, poster, flyer

november 2019

SEYST.nu is een lokale partij die zich inzet voor de inwoners van de gemeente Zeist. Toen we voor een school opdracht een aantal campagne onderdelen van een politieke partij naar keuze moesten restylen, vond ik het interessant om dit te doen voor een lokale partij, in plaats van een van de landelijke partijen. Het resultaat van de restyle vind je hieronder. Ik wil wel even kort benadrukken dat het voor een schoolopdracht was, en dus (helaas) niet echt gebruikt word door de partij.


Bekijk de afbeeldingen groter door erop te klikken!


Hoe ik het heb gemaakt

Voorafgaand onderzoek

Voordat ik kon beginnen met restylen, moest ik natuurlijk eerst goed onderzoek doen naar de partij. Wat stralen ze uit in hun huidige campagnes? Welke kleuren gebruiken ze momenteel? Welke boodschap willen ze overbrengen? Het antwoord op deze en nog meer vragen, heb ik verwerkt in mijn design. De teksten komen direct van hun site, en passen dus goed bij de partij. Ook het oranje en grijs wordt momenteel gebruikt in hun campagnes.

Ontwerpen van het logo en de vlag

Ik ben begonnen met het logo, aangezien ik die terug wilde laten komen in alle andere producten. Ik heb hiervoor de contouren van de gemeente Zeist gebruikt, met daarbij de naam van de partij. Het logo heb ik in twee varianten gemaakt; de contouren alleen met een lijn als ook helemaal opgevuld. Het verschilt per ontwerp welke er het beste bij past, en zo is er genoeg keuze.

Op de vlag was vooral het kenmerkende oranje belangrijk om terug te laten komen. Ik zette hier het logo groot op, en maakte het icoon wit, zodat deze mooi afsteekt op het oranje. Onder het logo plaatste ik een grijze balk, met hierin de quote van SEYST.nu.

De banner en poster

Het doel van de banner was om deze op te hangen tijdens verkiezingsperiodes, zodat mensen zien dat er op deze partij gestemd kan worden. Daarom staat naast het logo en de kenmerkende oranje achtergrondkleur, ook groot in de grijze balk 'Stem nu!'. Ook staat hier een pakkende tekst op die kenmerkend is voor de partij. Om extra te benadrukken dat SEYST.nu voor alle inwoners van de gemeente Zeist is, heb ik het woord 'alle' zwart gekleurd.

De posters kunnen tijdens verkiezingsperiodes opgehangen worden op straat, of bijvoorbeeld langs de weg. Hierop vond ik het belangrijk om een gezicht te geven aan de partij, omdat mensen zich dan sneller een beeld kunnen vormen wat voor partij het is. De vriendelijk lachende meneer op de foto is fractievoorzitter Roy Luca. Ik heb de muur op de achtergrond van de foto oranje gemaakt, om er meer een eenheid met de andere producten van te maken. Wel heb ik de textuur hierin laten doorschemeren, zodat de foto nog genoeg diepte heeft. Ook hier komt het grijs terug met daarin de slogan, en natuurlijk het logo. Wat ik er extra aan heb toegevoegd is 'lijst 3', zodat men weet waar hij de partij kan vinden om op te stemmen.

De flyer

Als laatste heb ik de flyer gemaakt. Deze kan worden uitgedeeld op straat, dus mocht er best wat meer informatie op staan. Deze tekst heb ik gekopieerd van de website van SEYST.nu, zodat deze helemaal bij de partij past. Voor de voorzijde heb ik ongeveer hetzelfde beeld gebruikt als van de poster, maar hier heb ik meer ruimte boven het hoofd gelaten voor een passende quote. De tekst op de achterkant heb ik verdeeld over verschillende vlakken, zodat het niet één lange tekst lijkt, maar een paar korte stukjes. Dit nodigt mensen uit om verder te lezen. Onderaan staat een foto van Slot Zeist. Dit is een zeer bekende plek voor mensen uit Zeist en omstreken. Dit leek mij dus ook de perfecte achtergrond om een van de belangrijke zinnen uit de tekst nog eens extra te benadrukken.