The Hunger Games

Opdrachtgever The Hunger Games   [opdracht tijdens opleiding]

Doel maken van een passende title sequence* 

Producten volledige video van een title sequence*

april 2020

* 'title sequence' is een mooie naam voor dat stukje voordat een film/serie begint, met daarin de namen van alle belangrijke mensen.

Deze video maakte ik voor school. De opdracht was om een title sequence te maken in twee weken van een film, serie of game naar keuze. Eén van mijn favoriete films is 'The Hunger Games', en dus was de keuze snel gemaakt.Hoe ik het heb gemaakt

Het ontwerpproces

Allereerst ben ik begonnen met het maken van een lijst met alle belangrijke acteurs en medewerkers van de film. Hierna maakte ik een storyboard, waarin duidelijk werd hoe het eruit zou komen te zien. Ik koos ervoor om foto's uit de film te gebruiken voor de acteurs, en animaties voor de medewerkers. De animaties maakte ik zelf (in Illustrator), en baseerde ik op belangrijke elementen uit de film.

In de title sequence heb ik voornamelijk gebruik gemaakt van grijs tinten en geel/goud. Zo bleef het een eenheid. Ook gebruik ik overal hetzelfde lettertype, om die eenheid te behouden.

De muziek komt uit de film, en is hier zeer kenmerkend voor. Op het moment dat de naam van de film in beeld verschijnt, hoor je de fluittoon die een belangrijke rol speelt in de film.

Over de technische kanten

De video maakte ik in After Effects. Dit is een programma van Adobe dat uitermate geschikt is voor het animeren van afbeeldingen. Zo liet ik alle afbeeldingen en teksten op een leuke manier in beeld komen.

De title sequence duurt zo'n 40 seconden. Dat is wat aan de korte kant, maar dit heb ik gedaan om saaiheid te voorkomen. Als je een film gaat kijken wil je immers dat hij snel begint. Toch is deze tijdspanne ook zeker lang genoeg om alle namen te kunnen lezen en de beelden te kunnen zien.


Bekijk de afbeeldingen groter door erop te klikken!