Verhalen vind ik prachtig in al zijn vormen. In beeld, maar ook zeker in schrift. In mijn vrije tijd heb ik vaak een boek in mijn hand of schrijf ik aan mijn eigen verhaal. Ik ben gek op YA-boeken, verhalen voor lezers van ca. 15-20 jaar, en dat mag iedereen weten. Mijn liefde deel ik op mijn Instagram, maar ook op mijn blog vol reviews, lijstjes en ander leuks.

 

Iedereen draagt verhalen met zich mee. Een deel van mijn verhalen deel ik hier met je, om je inzicht te geven in het hoofd en leven van iemand met autisme. Ik laat je zien dat autisme zowel een beperking als kracht kan zijn, dat sommige vooroordelen of stereotypes helemaal niet hoeven te kloppen en ik geef je tips over hoe je een autistisch persoon het beste kunt helpen.

 

Laat je op deze pagina's inspireren en duik in een wereld vol verhalen!

 

Ik ben nog druk bezig met het aanvullen van de blogs vanuit mijn oude website. Kom binnenkort eens terug als er meer te lezen is!

 

Boekenlijstjes

Reviews

Recensie | Mijn toekomst is Roos

Ploep, een automatische update-mail van Hebban belandde in mijn inbox. Een overzicht met boeken die zouden uitkomen binnen mijn favoriete genres. Normaal weet ik allang wat er verschijnt, ik maak niet voor niks die releasekalenders op mijn blog. Dit boek had ik echter nog niet eerder gezien en de regenboog op de kaft trok meteen mijn aandacht. Mijn toekomst is Roos bleek een nieuwe YA te zijn over een transgender meisje. Als non-binaire lezer ben ik erg geïnteresseerd in boeken met dit onderwerp, en aangezien er nog maar weinig Nederlandstalige YA's te vinden zijn hierover, was ik meteen dolenthousiast.

Lees meer »

Ander leuks

Interview met Britt Zwijnenberg

Toen bekend werd dat het eerste dikke YA-boek van mijn vriendin Britt zou gaan verschijnen, was ik natuurlijk meteen razend enthousiast. Zodra ik te horen kreeg waar het over ging, vond ik het nóg cooler! Meteen bood ik Britt aan te willen helpen met de promotie. Ik maakte posts en templates voor haar Instagram en ontwierp een prachtige boekenlegger. Een promo-campagne is natuurlijk niet compleet zonder een interview, dus ik vroeg Britt de hemd van het lijf over haar nieuwste boek!

Lees meer »

Interview met Miriam Bruijstens

Tijdens mijn zoek-sessies naar de zomerbrochures van 2023, kwam ik al gauw het boek De kleuren van de zee tegen. Deze YA van eigen bodem zou het perfecte boek voor de zomer zijn. Mijn interesse was gewekt en ik begon de auteur online te volgen. Ter promotie van het boek postte ze filmpjes en afbeeldingen die mij nóg nieuwsgieriger maakten. Deze contemporary zit bomvol queer personages, diversiteit zoals ADHD, MS en nog veel meer. Hell yes!

Lees meer »

Autisme blogs

Autisme ABC | Woorden en begrippen uitgelegd

Hallo en welkom in de autistenwereld! Wie mijn blog al langer leest of mij al een poosje op Instagram volgt, komt geregeld in aanraking met woorden die met autisme te maken hebben. Ook als je googelt kom je al snel allerlei verschillende begrippen tegen. Maarre, wat beteken die eigenlijk allemaal? In deze woordenlijst leg ik je er zoveel mogelijk uit! De lijst is op alfabetische volgorde, lekker auti-proof.

Lees meer »

Meltdowns & Shutdowns: wat is het?

Meltdowns en shutdowns zijn het meest 'problematische' gedrag dat iemand met autisme kan vertonen. Als een autist vaak genoeg last heeft van meltdowns/shutdowns, komt de hulpverlening op gang. Dat komt omdat dit gedrag aan de buitenkant vaak goed zichtbaar is voor neurotypischen, terwijl het échte probleem zich vóór een meltdown afspeelt. Wat het precies is en hoe je iemand het beste kunt helpen, wil ik graag uitleggen in deze blog.

Lees meer »